Biofeedback for graviditet og fødsel

 

Trenger du hvile og fødselsforberedelser?

liggende mage storBiofeedback er en vitenskapelig metode hvor man «speiler» kroppens indre prosesser og trenes opp til å ta styringen i større grad. Du sitter avslappet i en god stol mens kroppsprosesser som puls, pust, perspirasjon, muskel­spenninger og hjernesvingninger måles og vises på en skjerm. Slik ser du umiddelbart hva som skjer inni deg, og kan dermed trene på å kontrollere prosessene bedre med bevisstheten.

Som gravid kan du med biofeedback lære å slappe av i kroppen, oppnå dyp avspenning og redusere stress. Som fødselsforberedelse lærer du  å slappe av i kropp og sinn,  samt å puste på en måte som gjør at livmormuskelen jobber mer effektivt. Dette hjelper fødselsprosessen fremover og gir større ro og tilstedeværelse. Biofeedback er en fysisk og direkte inngangsport for å oppnå avspenning, kroppsbevissthet, ro og tilstedeværelse i kropp og sinn.

Psykolog og biofeedbackterapeut Justyna Laskowska jobber spesielt med gravide. Hun er norskautorisert psykolog som jobber på engelsk.

Leave a Reply